МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В ДУРАС, АЛБАНИЯ

Прекрасно представяне на Клуба по народни танци и Латино клуб ИНКАНСАБЛЕ при ОУ „Неофит Рилски“ Габрово в XXIV Международен фестивал „Фестивални дни в Албания“ от 1 – 5 юли 2023 в Дурас, Албания. Нашите клубове представиха достойно танцовото изкуство на България и се завърнаха с две Дипломи за участие в Международния фестивал.

Фестивалът започна с дефиле на групите от пристанището до центъра на гр. Дурас и последва официалното откриване на фестивала. Участваха 22 състава от шест държави, като всеки от съставите беше отличен с Диплома за участие в международния фестивал. За децата беше организирана екскурзия до град Тирана, а на връщане посетиха манастира Свети Наум и Билянините извори в Охрид.

През тази учебна година Клубът по НАРОДНИ ТАНЦИ и Латино клуб ИНКАНСАБЛЕ спечелиха проект по НП на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“ и участието им във фестивала е част от проекта.

Клубът по ПО НАРОДНИ ТАНЦИ „НЕОФИТ РИЛСКИ“е създаден преди 23 години, като от две години ръководител е Галя Стойчева. Целта е обучаване чрез изкуството, формиране на художествено – творческо развитие на децата, провокиране на танцовите заложби, индивидуален и групов, екипен шанс за изява на постиженията. Началото стартира с изучаване на народни танци, избор на български народни хора, като за първи път учениците от състава участват на международна сцена.

ЛАТИНО КЛУБ ИНКАНСАБЛЕ с ръководител Габриела Косева е създаден преди 4 години. Програмата на обучение включва изучаване на латино танци, избор на танци, представяне на състава на общински , областни, национални и международни сцени, като през последните години съставът ни пожъна успех на международни фестивали в Албена през 2020, 2021 и 2022 година.

С благодарност към нашите талантливи ученици, към техните учители и хореографи за всеотдайния им труд през годините, с благодарност и към родителите за подкрепата и доверието към нашата инициатива. И с пожелание за нови успехи на нашите състави на фестивалните сцени!

Facebook

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
Неофит Рилски
2017-03-13T11:54:16+02:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. Неофит Рилски 2017-03-13T11:54:16+02:00 Here 
0
Неофит Рилски