Савина Тинчева с награда от национален конкурс

Савина Тинчева, ученичка от 6 а клас в ОУ „Неофит Рилски“, спечели второ място в VI Национален конкурс за детско творчество „Аз, моето семейство, моят град“, раздел „Литература“.

Конкурсът се провежда като инициатива на НЧ „Зора-1872“ гр. Габрово с подкрепата на Областна администрация и Община Габрово.

Конкурсът има за цел да даде поле за изява на обичта, привързаността на децата към най-близките им и ценностите на семейството, както и техния интерес към града, в  който живеят, чрез творчество в областта на литературата.

На награждаването в художествена галерия „Христо Цокев“ присъстваха г-жа Невена Петкова, областен управител на гр. Габрово, г-н Иван Христов, представител на отдел „Култура“ при Община Габрово и жури в раздел „Литература“, както и г-н Минчо Минчев, дългогодишен председател на „Дружеството на писателите“ в Габрово.

За Савина тази награда е втора в областта на литературата, тъй като в началото на учебната година спечели с есето си първа награда от конкурса „Моето зелено училище“, организиран от ОУ „Неофит Рилкси“.

Пожелаваме на Савина Тинчева още много творчески успехи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in Log in »