Галерия

В последния петък на месец септември учениците от Основно училище „Неофит Рилски“ – Габрово #ESSD2022 масово се включиха в Европейския ден на спорта.
Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред децата в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора.
Инициативите, които бяха предвидени се посрещнаха с ентусиазъм от всички ученици:
Регетон и модерни танци, които бяха представени от Латино клуб „Инкансабле“ гр. Габрово за всички деца от училището.
Щафетни игри за учениците от първи до четвърти клас.
Футбол момчета и народна топка момичета за децата от начален и прогимназиален етап.
Волейбол момчета и волейбол момичета за шестокласниците и седмокласниците.
В кампанията се включиха всички ученици от училището заедно със своите преподаватели и класни ръководители.

Отново сме първи!

Гордост за нашето училище е представянето на отбора „Млад огнеборец“ с ръководител г-н Свилен Бояджиев, който зае I място от седем училища в Габрово, участващи в общинското състезание „Млад огнеборец“, проведено на 09.05.2022г. Победителите получиха статуета и 3 грамоти: I място за комплексно класиране, I място бойно разгръщане, I място 400 м щафетно бягане.

На 13.05.2022г. отбора ще представи община Габрово в областния кръг на състезанието в град Севлиево. Да им пожелаем успех!

Благотворителна инициатива “Деца помагат на деца“
Когато си в капана на отчаянието…
“Какъв е смисълът на живота, ако не да се стремим към благородни каузи и към това да направим този свят едно по-добро място…“, е казал Уинстън Чърчил.
И наистина – това да уважаваш всеки непознат, да помагаш, да обичаш, да бъдеш състрадателен, да подадеш ръка и да дадеш кураж на хората, загубили своя път и самочувствие и да не очакваш нищо в замяна – това е да си човек!
Това прави пълноценна нашата поява в света.
БЛАГОДАРИМ ВИ, Скъпи родители и ученици за съпричастността и човещината!

Денят на таланта „ДЕЦАТА CА ЦВЕТЯТА НА ЗЕМЯТА“ е предизвикателство към даровитите деца в нашето училище! Изпълненията на участниците предизвикаха бурните аплодисменти на публиката, щастливи усмивки и погледи, пълни с възхищение, които даряват младите ни таланти с увереност и сила! Благодарност на всички участници и техните ръководители!

Изложбата „ ЗЕМЯТА – НАШ ДОМ“ в галерия „Орловска 10“ е по проект на НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УСПЯВАМЕ ЗАЕДНО“ на ОУ „Неофит Рилски“ и ДГ „Слънце“ и ДГ „Радост“, с които сме партньори по проекта и през годината работихме опазване на природата и създаване на устойчива околна среда. Участници в изложбата са деца и ученици от трите учебни заведения.
Наши гости бяха г-н Георги Маринов, началник на РУО Габрово, г-жа Севдалина Ненкова, директор на Дирекция Образование и социални дейности към Община Габрово, експерти от РУО Габрово и Отдел Образование към Общината. На изложбата бяха връчени грамоти за участие на учениците от Клуб „Екология“ с ръководител Мая Колева.

Коледни картички нарисувани от учениците от 5 клас.

Поздравления за нашите ученици, класирани на първи мяста в състезания, олимпиади и конкурси и вписани в Почетната книга на Община Габрово.

Участие в проектни дейности. Учениците от нашето училище участват в много национални и международни проекти и инициативи.

Нашите ученици участват и печелят първи места в различни спортни прояви в Габрово, региона и страната.

Учениците от нашето училище участват в клубове по кариерно ориентиране с цел  подпомагане на бъдещата им реализация.

На добър час на всички ученици и учители през новата учебна година!

Всеки празник е важен, забавен и различен. Учениците са артистични маскирани и изпълнени с радост.